Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής Τεχνολογίας & Εφαρμογών

Ημερολόγιο
Ημερολόγιο δραστηριοτήτων


Τα νέα μας

SBOING

Μέλος ΕΒΙΔΙΤΕ

Η SBOING.NET ("navigation beyond") (www.sboing.net) είναι μια καινοτόμα ΜμΕ υψηλής τεχνολογίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), που υλοποιεί μια διεθνώς πατενταρισμένη, συνεργατική, crowdsourcing Web-2.0 / Web-3.0 τεχνολογία, για τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή κυκλοφοριακών, οδικών και αισθητήριων δεδομένων, με στόχο την ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών δρομολόγησης για παγκόσμια δορυφορική πλοήγηση GPS.

Οι χρήστες της καταγράφουν τις διαδρομές τους και τις ανταλλάσσουν με αναβαθμίσεις λογισμικού και κυκλοφοριακά δεδομένα, βάσει ενός συναλλακτικού συστήματος πιστωτικών μονάδων (ψηφιακό εικονικό νόμισμα, SCU), απολαμβάνοντας έτσι καλύτερη δρομολόγηση, ταχύτερες ενημερώσεις χαρτών και πιο ακριβείς εκτιμήσεις χρόνων δρομολόγησης, συγκριτικά με άλλους πλοηγούς και υπηρεσίες δρομολόγησης.

Η SBOING αναπτύσσει ενσωματωμένα συστήματα και συναφές λογισμικό για την υλοποίηση της τεχνολογίας SBOING και των εφαρμογών της.

Στρατηγικός στόχος της εταιρίας είναι να εξελιχθεί ταχύτατα σε μια νέα “Παγκόσμια Navi-Pedia”, έναν αξιοπαρατήρητο παράγοντα διεθνούς εμβέλειας στην αγορά δορυφορικών υπηρεσιών και υπηρεσιών δρομολόγησης, συγκεντρώνοντας γύρω της μια πολυπληθή κοινότητα ενεργών χρηστών, που θα συνεισφέρουν δεδομένα με πληθοπορισμό (crowdsourcing).

Η SBOING στοχεύει τόσο στην B2C λιανική αγορά πλοηγών και smartphones, όσο και στην B2B αγορά παρόχων εφαρμογών και δεδομένων πλοήγησης, διαχείρισης στόλου οχημάτων και μεταφορών (logistics), προσφέροντας λογισμικό GPS  πλοήγησης, ιστορικά κυκλοφοριακά δεδομένα, διαφήμιση, καθώς και υπηρεσίες θέσης (LBS) και δρομολόγησης.

Από την ίδρυσή της (2009) μέχρι σήμερα έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, όπως “MassChallenge 2011 competition”, “Arduino Contest 2011”, “NOKIA Mobile App Competition 2012”, “European Satellite Navigation Competition 2012”, “Copernicus Masters Competition 2014”.

Ο πλοηγός GPS, sbNavi™, διατίθεται για iOS από 11/2013, μαζί με δωρεάν χάρτες (βασισμένους στους OpenStreetMap) για όλον τον κόσμο, ενώ από 12/2014 θα είναι διαθέσιμος και για Android. Ο sbNavi™ ενσωματώνει το sbSirvVays, ένα εργαλείο στοχευμένων δυναμικών δημοσκοπήσεων, που διεξάγονται για θέματα Μεταφορών επί της κοινότητας των χρηστών SBOING. Επίσης, περιλαμβάνει το sbCliMate, ένα περιβαλλοντικό πληροφοριακά πρόσθετο με περιβαλλοντικές παραμέτρους από δεδομένα που λαμβάνονται από δορυφόρους γήινης παρατήρησης (EOS).

Η μεθοδολογία της SBOING είναι κατοχυρωμένη με διεθνείς πατέντες στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και σε 14 χώρες της Ε.Ε., ενώ αναμένεται (pending) στην Ινδία και το Ισραήλ.

Διεύθυνση

Κ. Καραμανλή 124
Διαβατά Δ. Δέλτα
57008 Θεσσαλονίκη

Επικοινωνία

Τηλέφωνο: +30 2310 784608

Ιστοσελίδα: www.sboing.net

 

 

 

Design by